Haase, Rus en Schuurs dubbelen door op Roland Garros, nummers één eruit door COVID-19

Tennisser Robin Haase staat samen met de Duitser Jan-Lennard Struff in de tweede ronde op Roland Garros. Het duo rekende in de eerste ronde af met de Australiërs Matthew Ebden en JP Smith: 6-3, 6-4.

David Pel's Grand Slam-debuut kwam vrij rap tot een einde. Samen met de 47-jarige Oostenrijkse veteraan Julian Knowle ging de Nederlander in de eerste ronde met 4-6, 1-6 onderuit tegen de Japanner Yoshihito Nishioka en de Taiwanees Lu Yen-hsun.

Het mannentoernooi is wel een groot duo kwijt: de Kroaten Nikola Mektic en Mate Pavic, de nummers één van de plaatsingslijst, moesten zich terugtrekken vanwege een positieve COVID-19-test.

Bij de vrouwen kwamen twee Nederlandse speelsters in actie en die begonnen beiden prima. Demi Schuurs en de Amerikaanse Nicole Melichar haalden op de Australian Open de halve finales en het als derde geplaatste duo begon ook nu met winst: 7-5, 6-4 tegen het Franse wildcardduo Diany Parry/Margot Yerolymos.

Arantxa Rus had het samen met de Sloveense Tamara Zidansek nog een stukje makkelijker. Cornelia Lister en Rebecca Peterson uit Zweden konden één set mee, daarna was het verzet gebroken: 6-3, 6-0.