Memphis voorkomt nederlaag Nederlands elftal tegen Schotland

Het Nederlands elftal is de voorbereiding op het EK begonnen met een teleurstellend gelijkspel tegen Schotland. Schotland kwam tot tweemaal toe op voorsprong maar dankzij twee doelpunten van Memphis, waarvan één vlak voor tijd, werd een nederlaag voorkomen tegen Schotland.

Nederland begon in een 5-3-2 opstelling tegen Schotland. Jurriën Timber maakte zijn debuut in de basis en in de spits kreeg Wout Weghorst de voorkeur boven Luuk de Jong. In die opstelling kon Oranje in de Algarve geen indruk maken tegen Schotland.

Na elf minuten keek Nederland al tegen een achterstand aan. Memphis verspeelde de bal na een matige inspeelpas van Mathijs de Ligt, waarna Jack Hendry van buiten de zestien raak schoot en Krul kansloos liet. Ook na de 1-0 kon Oranje weinig creeren tegen de Schotten, al kwam het wel vrij snel op gelijke hoogte. Na een lange bal van achteruit kopte Georginio Wijnaldum terug op Memphis, die de bal met links in de verre hoek raak schoot.

De 1-1 was ook de ruststand en ook in de tweede helft viel er weinig te genieten aan Nederlandse kant. Een aantal keer werd het dreigend voor het doel van de Schotten, maar de Schotse ploeg bleef makkelijk overeind. Naast dat het aanvallend matig was ging er in de verdedigend opzicht ook veel fout en kwam Schotland voor de tweede keer op voorsprong. Ditmaal was invaller Kevin Nisbet de doelpuntenmaker. Na de 2-1 voor Schotland was het ook nog dicht bij de 3-1, maar die kans ging net langs de kruising.

Na de nodige wissels was het Nederlands elftal geswitcht naar het vertrouwde 4-3-3 systeem, al ging dat niet veel beter. Oranje bleef moeite hebben om tot kansen te komen. Toch wist het team van Frank de Boer een nederlaag te voorkomen, maar dat zou niet komen dankzij goed aanvalspel. Uit een vrije trap maakte Memphis de 2-2.