Larson oppermachtig in weinig spectaculaire Coca-Cola 600, historie voor het team

Voor de liefhebber keren we nog even terug naar zondagavond, want na de Indianapolis 500 komt ook NASCAR in actie: de Coca-Cola 600 op de Charlotte Motor Speedway is een klassieker, hoewel het dit keer tegenviel.

Met Kyle Larson en Ricky Stenhouse Jr op de eerste rij werd het groen gezwaaid, Chase Elliott en William Byron volgden. In de hele eerste stage gebeurde verder bijzonder weinig: Larson reed oppermachtig naar de stagewinst, voor Elliott, Byron en Kevin Harvick.

Met Larson en Elliott voorop kon stage twee beginnen, waarin die twee mannen de toon aangaven, tot Kurt Busch met een geplofte motor voor een caution zorgde. Verder gebeurde er niet veel: Larson won ook de tweede stage, wederom voor Elliott en Byron.

Larson en Elliott voerden het veld ook aan voor de start van de derde van - op Charlotte - vier stages. Daarin gebeurde verder weinig, tot Ryan Newman zijn auto een paar ronden voor het einde van de stage tegen de muur zette: caution, op een moment dat Larson weer dominant op kop reed.

De eerste rij was bij het begin van de vierde en laatste honderd ronden durende stage eindelijk anders: Kyle Busch reed voorop, Larson ernaast. Al vroeg nam Larson de leiding over en die stond hij vervolgens niet meer af: hij won met grote overmacht, voor Elliott, Kyle Busch, Byron en Alex Bowman.

De zege was weer extra reden tot feest bij Hendrick Motorsports, dat onlangs al zorgde voor de vierde race ooit waarbij één team de top-4 verzorgde. Busch zat dat nu in de weg, maar het was wel de 269e Cup Series-zege voor Hendrick Motorsports, waarmee men het team van Petty voorbij is gestreefd.