Bertens en Rus uitgeschakeld op Roland Garros

Voor tennissters Kiki Bertens en Arantxa Rus zit Roland Garros er al op. Beide Nederlandse speelsters, de enige twee in het hoofdtoernooi, verloren maandag in de eerste ronde al.

De als zeventiende geplaatste Bertens nam het op tegen de Sloveense Polona Hercog (WTA-73), die de Nederlandse in de eerste set volledig overklaste. Bertens herstelde zich in set twee en kwam in de beslissende set twee keer een break voor, maar ze kreeg het alsnog voor elkaar om het weg te geven: 1-6, 6-3, 4-6.

Rus (WTA-83) speelde tegen de Roemeense Mihaela Buzarnescu (WTA-174) en begon prima. Tot twee keer toe gaf ze in set één echter een break voorsprong weg, waarna ze in set twee juist meerdere breaks herstelde. Het was niet genoeg en met twee keer 5-7 eindigde haar avontuur na één wedstrijd.

De als achtste geplaatste Poolse titelverdedigster Iga Swiantek begon prima: ze speelde haar goede vriendin Kaja Juvan uit Slovenië met 6-0, 7-5 van de baan. Sofia Kenin (4) begon ook goed, de Amerikaanse stuurde de Letse Jelena Ostapenko, winnares in 2017, met 6-4, 4-6, 6-3 naar huis.

Serena Williams (8) had aanvankelijk veel moeite met de beduidend lager gerangschikte Roemeense Irina Begu, die het meer dan een uur vol wist te houden alvorens set één toch af te staan: 7-6 (6), 6-2.

Voor de Zwitserse Belinda Bencic (10) was er een soepele zege op de Argentijnse Nadia Podoroska (6-0, 6-3), terwijl Elise Mertens (14) uit België met 6-4, 6-1 van de Australische qualifier Storm Sanders won.

Het toernooi is al voorbij voor de winnares van 2016. De Spaanse Garbiñe Muguruza (12) ging met 6-1, 6-4 onderuit tegen de pas 18-jarige Oekraïnse Marta Kostyuk. Ook Bianca Andreescu (6) ligt er al uit: de jonge Canadese sneuvelde met 6-7 (1), 7-6 (2), 9-7 van de Sloveense Tamara Zidansek.