Zandvoort rekent op volle tribunes bij GP

De organisatie van de Dutch GP krijgt er steeds meer vertrouwen is dat tijdens de Formule 1 grand prix de tribunes vol zullen zijn. 

Demissionair minister Hugo de Jonge zei vandaag in WNL Op Zondag dat het mogelijk is om bij voldoende vaccinatiegraad op 1 september alle coronamaatregelen te laten vervallen. Dat zou net op tijd zijn voor de GP van Nederland die voor het weekend van 3,4 en 5 september op het programma staat.

"Het gaat om de cijfers en de feiten", aldus Jan Lammers, sportief directeur van de Grote Prijs van Nederland. “De overheid heeft die nodig om te kunnen versoepelen en dat is voor ons niet anders. Feit is dat Koningsdag de coronacijfers niet heeft verergerd. Dat is hoopvol. De ontwikkelingen gaan de goede kant op, we leren van de ervaringen van andere evenementen."

Lammers hoopt begin juli zekerheid te hebben over het mogen toelaten van publiek omdat dan onder meer de opbouw van de tribunes moet beginnen. "Voor de normale opbouw hebben we twee maanden nodig. In de eerste week van juli moeten we dus weten of het een ‘go’ of een ‘no-go’ wordt. Al zit daar natuurlijk ook nog wel een variant tussen”, aldus Lammers. "De tijd komt gunstig naar ons toe. Als je ziet wat er deze maand is veranderd, dan stemt dat hoopvol voor de komende maand. Alle informatie komt als confetti op ons af. We verzamelen al die informatie en ontwikkelingen."

Over de voorwaarden waaronder de toeschouwers de race mogen bijwonen is nog niets bekend. Het moeten hebben van een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest zou een mogelijkheid kunnen zijn. De formule 1 zou eigenlijk vorig jaar al terugkeren op het circuit in de duinen maar toen ging toen niet door. Een race zonder toeschouwers is voor Zandvoort niet rendabel.