PSV pakt tweede CL-ticket na winst op kampioen Twente; Ajax langs ADO in doelpuntrijk duel

De voetbalsters van PSV hebben zich verzekerd van het tweede Champions League-ticket. Een punt was voldoende maar, de Eindhovense vrouwen waren in eigen huis met 2-1 te sterk voor FC Twente, de club die vorige week de landstitel pakte.

PSV zette Twente direct onder druk en kwam na tien minuten spelen op voorsprong. Joëlle Smits, die na dit seizoen vertrekt naar topclub VfL Wolfsburg, tikte de bal in de verre hoek en opende daarmee de score. Twente wilde wel het seizoen in stijl afsluiten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er via een kopbal van spits Fenna Kalma. Beide ploegen zochten in het vervolg van de wedstrijd naa de winst, maar het duurde lang totdat er weer een doelpunt viel. Een kwartier voor tijd was het Kayleigh van Dooren die keepster Daphne van Domselaar omspeelde en PSV weer op voorsprong schoot.

Ajax stevende lange tijd af op een teleurstellend einde van het seizoen. ADO Den Haag stond met nog een kwartier op de klok 2-0 voor, maar de Amsterdamse club won uiteindelijk met 3-5 in Den Haag. Nikita Tromp was twee keer in twee minuten trefzeker en Vanity Lewerissa maakte het Amsterdamse feestje compleet. Ze vond twee keer binnen drie minuten het net en bezorgde Ajax de zege.

Ook ADO scoorde nog in de slotfase, maar de overwinning van Ajax kwam niet meer in gevaar. Victoria Pelova schoot namelijk op aangeven van Lewerissa ook nog de 5-3 binnen.

De Champions Leauge bij de vrouwen gaat op de schop. Er wordt een groepsfase geïntroduceerd met zestien teams. De kampioenen van Spanje, Frankrijk, Duitsland en Engeland mogen zeker deelnemen. De overige twaalf tickets gaan via de voorronden. Zeven ploegen volgen vanuit de kampioenenroute en vijf ploegen volgen vanuit de leagueroute.  FC Twente gaat als kampioen meedoen aan de kampioenenroute. PSV doet mee aan de Leagueroute.   Voor beide ploegen zijn er twee voorronden in augustus en september.  Twente zal voor iedere ronde geplaatst zijn. PSV moet in de tweede voorronde voor een stunt moeten zorgen.