3x3-basketballers naar Olympische Spelen

De Nederlandse 3x3-basketballers hebben op het olympisch kwalificatietoernooi in het Oostenrijkse Graz voor een flinke verrassing gezorgd. Nederland rekende in de kwartfinales af met de Verenigde Staten.

Het ging vanaf het begin gelijk op, maar de Amerikanen leunden teveel op Joey King en zagen teveel schoten gemist worden. Dimeo van der Horst schoot niet geweldig, Julian Jaring en Arvin Slagter schoten juist erg goed en Jessey Voorn was zelfs volledig foutloos.

Voorn en Van der Horst kwamen tot vier punten, Slagter legde er zes in en Jaring maakte er zeven, inclusief de vrije worp waarmee Nederland de beslissende 21 punten aantikte: 21-16.

Om 19.10 uur staat Nederland in de halve finales tegenover Frankrijk, waarbij de winnaar zich op mag maken voor de Olympische Spelen. De verliezer speelt tegen de verliezer van het duel tussen Polen en Letland, ook met een olympisch ticket als inzet.

Update 23.40 uur
Nederland heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de Olympische Spelen. In een rechtstreeks duel werd Frankrijk met 21-13 verslagen, waarbij Voorn zeven punten scoorde. Dat deed Van der Horst ook, inclusief de beslissende tweepunter.