Marilyn Manson opnieuw beschuldigd van verkrachting

Shockrocker Marilyn Manson blijft onder vuur liggen. Opnieuw klaagt een vrouw de muzikant aan voor verkrachting. De rechtbankverslagen vermelden ook het laten zien van een schokkende video door Manson. Dit meldt het Amerikaanse beroemdhedenportaal "TMZ".

In gerechtelijke documenten die naar verluidt op de site van TMZ beschikbaar zouden zijn, staat onder meer: De niet nader genoemde vrouw zou in 2011 een relatie hebben gehad met Manson. Aanvankelijk was dit "romantisch en zachtaardig". Maar Manson toonde haar later een schokkende video zien uit 1996 waarin een vrouw seksueel werd vernederd en bedreigd met een pistool. De vrouw schrok zo van de video dat ze vreesde voor haar eigen leven.

Nadat de relatie was geëindigd, verkrachtte Manson de vrouw toen ze de huissleutel van de muzikant teruggaf. Hij zou ook hebben gedreigd haar te vermoorden. Een woordvoerder van Manson wilde geen commentaar geven op de processen die in de rechtszaak zijn beschreven in reactie op een verzoek van TMZ. De video zou een gescripte korte film zijn die bedoeld was voor een project, maar is nooit gepubliceerd.

Sinds het begin van dit jaar hebben verschillende vrouwen ernstige beschuldigingen van misbruik tegen de shock-rocker geuit. "Westworld"-actrice Evan Rachel Wood, die enkele jaren een relatie had met Manson, bracht in februari de bal aan het rollen. Actrices Esmé Bianco en Mansons voormalige assistent Ashley Walters hebben ook een rechtszaak aangespannen tegen de muzikant.

Daarnaast doet de politie van Gilford in de Amerikaanse staat New Hampshire onderzoek naar Manson wegens een vermeende mishandeling. Volgens berichten in de Amerikaanse media zou de zanger tijdens een concert in 2019 op een filmcamera hebben gerocheld.

Manson heeft tot nu toe alle beschuldigingen ontkend. In een verklaring zei hij: "Het is duidelijk dat mijn leven en kunst lange tijd een magneet zijn geweest voor controverse, maar deze recente beweringen over mij zijn verschrikkelijke verdraaiingen van de werkelijkheid." Zijn muzieklabel en manager hebben inmiddels hun samenwerking met Manson beëindigd.