Quartararo pakt 4e MotoGP-pole op rij

Fabio Quartararo heeft zijn vierde opeenvolgende poleposition in de MotoGP te pakken. De Franse Yamaha-coureur was op het circuit van Mugello zaterdag de snelste in de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië.

Quartararo heeft de Italiaanse Ducati-coureur Francesco Bagnaia (+0,230) naast zich staan op de eerste rij, die wordt gecompleteerd door Pramac Ducati-coureur Johann Zarco (+0,245). Aleix Espargaro (+0,351) zette zijn Aprilia op de tweede startrij, naast de fabrieks-Ducati van Jack Miller (+0,411) en de Red Bull KTM van Brad Binder (+0,556), die teamgenoot Miguel Oliveira twee duizendsten van een seconde voor bleef.

Moto2
Net als bij de vorige race was de poleposition voor Raul Fernandez, die Sam Lowes met 0,267 seconden de baas was. Jorge Navarro (+0,374) completeert de eerste rij, terwijl Remy Gardner, Fabio di Giannantonio en Tony Arbolino op rij twee staan. Bo Bendsneyder vertrekt vanaf de zestiende stek.

Moto3
De kwalificatie werd uiteraard overschaduwd door het ernstige ongeval van Jason Dupasquier, maar uiteindelijk kwamen er ook tijden op de borden. Tatsuki Suzuki pakte de poleposition met overmacht, debutant en kampioenschapsleider Pedro Acosta volgde op 0,596 seconden, voor Gabriel Rodrigo (+0,684).

Zondag
Zoals wel vaker trapt de Moto3 de dag af, om 11.00 uur is het zover. De Moto2 start om 12.20 uur, waarna het om 14.00 uur de beurt is aan de MotoGP. De liefhebber kan nog blijven hangen voor de Red Bull Rookies Cup om 15.30 uur, zaterdag kwamen de jongelingen daar ook al in actie.