Moto3-coureur Dupasquier (19) overleden

Moto3-coureur Jason Dupasquier heeft zaterdag op het circuit van Mugello een zware crash meegemaakt. De 19-jarige Zwitser ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis van Florence.

In de slotfase van de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië in de Moto3 ging het fout voor de jonge Zwitser van Prüstel GP. Bij het uitkomen van een bocht gleed de achterkant van zijn machine weg en werd hij er vanaf geslingerd, waarna Ayumu Sasaki hem niet kon ontwijken en vol op hem inreed.

Sasaki kwam er ongedeerd vanaf, net als de ook bij het incident betrokken Jeremy Alcoba, maar Dupasquier was er slechter aan toe. De sessie werd afgebroken en na een half uur behandeld te zijn werd de Zwitser per traumahelikopter naar het ziekenhuis van Florence overgebracht.

Wat zijn verwondingen precies zijn is niet duidelijk, maar wel is duidelijk dat ze ernstig zijn en dat zijn situatie kritiek is. Een woordvoerder van het ziekenhuis liet zaterdagavond weten dat Dupasquier nog niet geopereerd kon worden, omdat zijn toestand daar niet stabiel genoeg voor was.

Update 12.20 uur
De MotoGP-organisatie heeft aan het begin van de zondagmiddag het gevreesde nieuws naar buiten gebracht: Dupasquier is aan zijn verwondingen overleden, negentien jaren jong.