1. FC KŲln vernedert Holstein Kiel en blijft in Bundesliga

1. FC Köln speelt ook volgend seizoen in de Bundesliga. De nummer zestien van het afgelopen seizoen won in een knotsgekke return in de nacompetitie met 1-5 bij Holstein Kiel.

Nadat Holstein Kiel afgelopen woensdag de heenwedstrijd met 1-0 had gewonnen, moest Köln winnen. Al na drie minuten opende verdediger Jonas Hector met een knappe kopbal de score namens Köln.

De vreugde bij Die Geißböcke was echter van korte duur, want één minuut later kopte middenvelder Lee Jae-Sung de 1-1 op het bord. Maar Köln kwam al snel weer met een reactie, want in een tijdsbestek van slechts zeven minuten sloeg aanvaller Sebastian Andersson maar liefst twee keer toe. Zowel in de 6e minuut als in de 13e minuut was het raak op aangeven van middenvelder Florian Kainz.

Vlak voor rust werd de voorsprong zelfs groter. Verdediger Rafael Czichos zorgde met een knappe uithaal van net buiten het zestienmetergebied ook nog voor de 1-4. In de tweede helft bleef een offensief van Holstein uit. Köln sloeg nog wel een keer toe, dankzij een treffer van middenvelder Ellyes Skhiri in de slotfase. Zo speelt Köln ook volgend seizoen ‘gewoon’ in de Bundesliga. Bij de uitploeg speelde verdediger Kingsley Ehizibue de gehele wedstrijd mee.