Clayton wint Premier League Darts, Van Gerwen sneuvelt

Darter Jonny Clayton heeft de grootste prijs uit zijn carrière binnen. De Welshman, die vanwege zijn Masters-winst mee mocht doen, schreef vrijdag de Premier League op zijn naam.

Clayton wist zich donderdag in de laatste reguliere wedstrijd als vierde te plaatsen voor de halve finales, waarin hij het opnam tegen Michael van Gerwen. Dat werd een spannend duel, maar op 8-8 sloeg Clayton toe en met een indrukwekkende 121-finish wist hij het vervolgens af te maken: 10-8.

De tweede halve finale ging tussen José de Sousa en Nathan Aspinall en ook dat was spannend, hoewel het niveau niet altijd geweldig was. In de beslissende leg sloegen de zenuwen bij beiden toe, maar De Sousa hield zijn hoofd het koelst en pakte met 10-9 de winst, ondanks een paar gevalletjes van 'creatief' rekenen.

In de finale was de spanning helaas al vrij snel weg. Tot op 7-5 wist De Sousa nog een beetje bij te blijven, maar meer dan dat zat er geen moment in en vanaf dat punt snelde Clayton in no-time naar de titel: 11-5.