Van Bommel nieuwe coach VfL Wolfsburg

Mark van Bommel is de nieuwe trainer van VfL Wolfsburg. De 44-jarige trainer wordt bij de nummer vier van Duitsland de opvolger van succescoach Oliver Glasner, die naar Eintracht Frankfurt vertrokken is.

Sinds zijn ontslag bij PSV in december 2019 was Van Bommel werkloos, al werd de 44-jarige coach aan verschillende clubs gelinkt. In Nederland werd vooral FC Utrecht naar voren geschoven en ook in Duitsland viel zijn naam geregeld bij verschillende clubs zoals onder meer Hertha BSC en Borussia Mönchengladbach, maar die clubs kozen steeds voor een andere trainer. Nu krijgt Van Bommel bij Wolfsburg dus kans op eerherstel.

Bij zijn nieuwe club krijgt hij assistentie van onder meer zijn oud-ploeggenoot Kevin Hofland, die het afgelopen seizoen werd ontslagen bij Fortuna Sittard. Vincent Heilmann en videoanalist Alex Abresch neemt Van Bommel ook mee.

VfL Wolfsburg kende het afgelopen seizoen een topseizoen onder Glasner. De 46-jarige Oostenrijker zorgde voor een knappe vierde plaats in de Bundesliga, waardoor de club aankomend seizoen actief zal zijn in de Champions League.

Micky van de Ven (FC Volendam) en Mohamed Ihattaren (PSV) worden na de aanstelling van Van Bommel genoemd als mogelijke versterkingen voor Wolfsburg. Ook Steven Berghuis wordt gelinkt aan de Duitse club.