Villarreal pakt de Europa League na spectaculaire penaltyserie

In een zeer teleurstellende Europa League-finale heeft Villarreal gewonnen. In de finale won het na strafschoppen van Manchester United. Voor Villarreal was het de eerste Europese hoofdprijs uit de clubhistorie. Doelman Gerónimo Rulli was de grote held met een benutte strafschop, waarna hij de strafschop van David de Gea stopte.

In een zeer matige eerste helft waar Manchester United verreweg het meeste balbezit had kwam Villarreal op voorsprong. Uit een vrije trap van Dani Parejo wist Gerard Moreno binnen te tikken. Ook na de 1-0 veranderde het speelbeeld niet. Manchester bleef aanvallen, maar creëerde geen uitgespeelde kansen.

Toch kwam Manchester United op gelijke hoogte. Tien minuten na de rust kwam de bal gelukkig voor de voeten van Edson Cavani en kon hem makkelijk binnen schieten. Na de 1-1 probeerde 'The Red Devils' door te drukken en ze waren ook dicht bij de 1-2. Cavani kreeg de bal gelukkig op het hoofd na een mislukt schot van Luke Shaw, maar zijn kopbal kwam niet voor de verdediger van Villarreal. Villarreal kwam na de 1-1 niet meer tot één fatsoenlijke aanval, al kreeg het in de blessuretijd van de reguliere speeltijd nog een kleine mogelijkheid, al ging dat schot hoog over.

In de verlenging had zowaar Villarreal meer grip op het spel. De Spaanse ploeg had het meeste balbezit en kreeg ook een paar kleine mogelijkheden, maar gevaarlijk werd het niet in de eerste verlenging. De tweede helft van de verlenging was het spel in evenwicht en kregen we penalty's.

In die penaltyserie werden de penalty's goed genomen. Alle veldspelers van zowel Villarreal als Manchester United wisten hun penalty te benutten en ook de doelman van Villareal wist te scoren, waarna David de Gea de fout in ging. Daardoor pakt Villarreal de eerste hoofdprijs in de clubgeschiedenis.