FOK! Wat een weer: buien, lopen tot de zon komt

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vanochtend is het bewolkt en regent het op veel plaatsen, in Zeeland is het echter meest droog. Later in de ochtend en vanmiddag trekt de meeste neerslag naar Duitsland en vanmiddag wordt het van het westen uit op steeds meer plaatsen droog. Vooral in het noorden en westen kan de zon af en toe doorbreken. In het oosten kan vanmiddag nog wel een bui ontstaan. De maximumtemperatuur varieert van 12°C in het noorden en vlak aan zee tot ca. 16°C in het zuiden. De westelijke wind is matig, aan de kust vrij krachtig en in het noordelijk kustgebied eerst nog krachtig. De wind draait in de loop van de dag naar noord tot noordwest en neemt iets in kracht af.

In de loop van de avond en komende nacht klaart het breed op en ontstaat er in de loop van de nacht op veel plaatsen mist. De minima liggen rond 3°C, langs de kust enkele graden hoger. De noordelijke wind neemt af tot zwak, langs de kust soms matig.

Vrijdag wordt een droge dag. De mist lost in de ochtend spoedig op. Er is dan eerst veel zon maar geleidelijk ontstaan er ook stapelwolken. Met middagtemperaturen van ca. 18°C wordt het enkele warmer dan vandaag, in het noordelijk kustgebied blijven de temperaturen iets achter. De wind is zwak en waait uit uiteenlopende richtingen. In de kustgebieden steekt in de middag een zwakke tot matige wind van zee op. (Bron: KNMI)

Charged had een mooie laatste werkdag in het Jagerspark in Zaandam. (Foto: Charged)
Charged had een mooie laatste werkdag in het Jagerspark in Zaandam. (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.