Releasedata voor Pokémon Brilliant Diamond, Shining Pearl en Pokémon Legends: Arceus bekendgemaakt

The Pokémon Company International en Nintendo hebben vandaag nieuwe details bekendgemaakt over Pokémon Brilliant Diamond, Pokémon Shining Pearl en Pokémon Legends: Arceus en een nieuwe functionaliteit voor Pokémon HOME aangekondigd.

Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl worden uitgebracht op 19 november 2021, en Pokémon Legends: Arceus verschijnt op 28 januari 2022. Alle drie de spellen zijn exclusief verkrijgbaar voor Nintendo Switch.

Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl zijn remakes van Pokémon Diamond en Pokémon Pearl, die in 2006 uitkwamen voor het Nintendo DS-systeem. Dit avontuur is in een nieuw jasje gestoken voor de Nintendo Switch. Het is een getrouwe reproductie van het originele verhaal, maar verschillende spelfunctionaliteiten hebben een vernieuwing ondergaan. Trainers kunnen zich opmaken voor een avontuur in de regio Sinnoh dat zowel nostalgisch als nieuw aanvoelt.

In Pokémon Legends: Arceus slaat de Pokémon-serie een volledig nieuwe richting in door de actie te verweven met RPG-elementen. Het spel speelt zich af in de regio Sinnoh uit vervlogen tijden, lang voordat de gebeurtenissen van Pokémon Diamond en Pokémon Pearl zich afspeelden. Als hoofdpersoon van het spel gaat de speler op pad om door het vangen en bestuderen van de wilde Pokémon die daar wonen, de eerste Pokédex van de regio te maken en te voltooien.

Pokémon Home krijgt een nieuwe update waarmee gebruikers de beschikking krijgen over 'Catch Calendar'. Via deze functionaliteit kunnen gebruikers zien op welke datum ze hun Pokémon gevangen hebben. Trainers kunnen de functionaliteit gebruiken om herinneringen uit hun avonturen op te halen, zoals de datum waarop ze voor het eerst een bepaalde Pokémon hebben gevangen of wanneer ze een Pokémon cadeau gekregen hebben. In deze update kunnen ze tevens de Pokémon die ze geregistreerd hebben in de Pokédex in Pokémon HOME, vanuit verschillende hoeken zien, bijvoorbeeld van boven af of van achteren.

 Pókemon Shining Pearl - Packshot (Foto: The Pokemon Company International) Pokémon Brilliant Diamond - Packshot (Foto: The Pokemon Company International)

Pokémon Legends: Arceus - Packshot (Foto: The Pokemon Company International)
Pókemon Shining Pearl - Packshot (Foto: The Pokemon Company International)