Van de Zandschulp in thriller door in kwalificaties Roland Garros; De Vroome faalt

Botic van de Zandschulp heeft maandag de tweede kwalificatieronde op Roland Garros bereikt. De Veenendaler won in Parijs in drie sets van Leonardo Mayer. De setstanden waren 2-6, 7-6 (4) en 6-3. Voor Indy de Vroome hield het na één ronde op. 

De 25-jarige Van de Zandschulp leek aanvankelijk nog kansloos tegen de negen jaar oudere Mayer. De nummer 154 van de wereldranglijst moet direct zijn service inleveren en verloor de set met 2-6. In de tweede set ging het wel gelijk op. De Argentijn brak hem wel in de zesde game en mocht vervolgens serveren voor de wedstrijd, maar de Nederlander poetste een matchpoint weg en won vervolgens ook de tiebreak: 7-6 (4). Dit voordeel trok Van de Zandschulp door en won set drie met 6-3.  In de volgende ronde wacht de Fransman Manuel Guinard treft.

Naast Van de Zandschulp doen ook Robin Haase en Tallon Griekspoor mee in het kwalificatietoernooi bij de mannen. Zij komen dinsdag in actie in de kwalificaties. Geen enkele Nederlandse tennisser heeft zich direct geplaatst voor het hoofdtoernooi, dat volgende week maandag van start gaat.

De Vroome verloor in drie sets van de Paraguayaanse Veronica Cepede. Het werd 0-6, 6-2 en 4-6. De 25-jarige Brabantse kwam dramatisch uit de startblokken en won geen enkele game in de eerste set. Er was vervolgens een regenonderbreking en pakte goed uit. Set twee ging met 6-2 naar De Vroome. In set drie kwam ze ook een break voor, maar het was niet genoeg, ze verloor twee keer op rij haar servicebeurt en dat kon ze niet meer goedmaken. Het werd 4-6. 

Bij de vrouwen doen ook nog Lesley Pattinama-Kerkhove en Richèl Hogenkamp mee in de kwalificaties. Arantxa Rus en Kiki Bertens hebben zich als enige Nederlandse tennissters direct geplaatst voor het Grand Slam-toernooi in Parijs, al is hun deelname nog hoogst onzeker door blessures.