NEC verslaat NAC in slotminuten en keert na vier jaar terug in de eredivisie

Na een afwezigheid van vier jaar keert NEC komend seizoen terug in de eredivisie. In een spannend duel werd de finale van de play-offs beslist in de 89ste minuut na een zeer fraaie treffer van Jonathan Okita. NEC won dankzij het doelpunt met 2-1 van NAC.

NEC kwam in de eerste helft op voorsprong. Cas Odenthal kopte raak uit een goed genomen vrije trap van Jordy Bruijn, waarbij NAC-keeper Nick Olij in de fout ging. Na de 0-1 van NEC ging op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg uit Breda werd steeds sterker en in de tweede helft maakte invaller Sydney van Hooijdonk de terechte gelijkmaker.

Na de 1-1 bleef het spelbeeld onveranderd en was het eigenlijk wachten op de 2-1 voor NAC. Toch viel het doelpunt aan de andere kant. Uit een goede voorzet maakte Jonathan Okita de 1-2, waardoor NEC na vier jaar weer hun opwachting gaat maken in de eredivisie.