Leclerc: "Dit is erg lastig voor mij om te accepteren"

Ondanks de flinke schade van gisteren aan zijn Ferrari hoopte Charles Leclerc dat zijn wagen na de reparaties vandaag helemaal opgelapt zou zijn. Maar bij de rit naar de startgrid ontdekte de Monegask al snel dat zijn bolide een probleem had. Na binnenkomst in de pits werd al snel duidelijk dat hij de race niet kon starten en dus niets had aan zijn pole position.

"Dit is erg lastig te accepteren voor mij in Monaco. We zijn het hele weekend erg snel geweest. Het team heeft het geweldig gedaan om mij een snelle auto te geven, eentje waarmee ik voor de overwinning had kunnen vechten. Jammer genoeg konden we niet starten door een probleem", zo vertelde Leclerc voor de camera van Ziggo Sport.

"Het komt niet door de versnellingsbak, zoals ik in eerste instantie nog wel zei toen ik in de auto zat. Maar klaarblijkelijk is er aan de linkerkant iets mis. We moeten nog verder analyseren wat het exact is", zo vervolgde de zichtbaar teleurgestelde Ferrari-coureur. Nadat een probleem aan de versnellingsbak werd uitgesloten, werd er al snel naar de aandrijfas linksachter gewezen. "Maar om eerlijk te zijn weten we nog niet precies welk onderdeel kapot is, het probleem zit in ieder geval linksachter. Dat is op zich al vreemd, maar we moeten het accepteren en zorgen dat we de volgende keer beter voor de dag komen", zo vult de Ferrari-coureur aan, lezen we op Motorsport.com.

Leclerc vindt niet dat het team een onverantwoord risico heeft genomen door de versnellingsbak na zijn crash niet te vervangen. "We hebben geprobeerd om goed te begrijpen wat er precies kapot is. Op basis daarvan hebben we afgewogen of het riskant zou zijn of niet. Als we schade hadden gezien, dan hadden we natuurlijk nooit gegokt en gedacht 'oh, het zal wel goed komen'. Maar we hebben alles uitvoerig bekeken en dachten dat het wel in orde was. Daardoor hebben we besloten om er vol voor te gaan (vanaf pole). Er was waarschijnlijk meer aan de hand, maar goed, dat moeten we analyseren."