Ten Voorde opent Porsche Supercup-jaar met winst in Monaco na flinke startcrash

In de straten van Monaco is het seizoen in de Porsche Supercup van start gegaan. Dat liep uitstekend voor Larry ten Voorde: de regerend kampioen opende het nieuwe jaar met een overtuigende zege.

Larry ten Voorde begon vanaf poleposition, met Jaxon Evans naast zich en Dorian Boccolacci en Christopher Zöchling op rij twee. Ten Voorde behield de leiding, maar in het middenveld ging het flink fout: Jean-Baptiste Simmenauer ging bij het casino de vangrails in en parkeerde zijn Porsche overdwars, met een rode vlag om de boel op te ruimen als resultaat.

Na een flinke partij puinruimen konden we door, Ten Voorde voorop en Evans en Boccolacci erachter. De safety car kwam al rap weer terug, want Michael Crees ging er in Saint-Devote af. De neutralisatie was ook snel weer voorbij, na een ronde kon men weer verder.

De overwinning van Ten Voorde kwam uiteindelijk geen moment meer in gevaar: hij won soeverein voor Evans en Boccolacci. De overige Nederlanders zaten in het achterveld, met Lucas Groeneveld, Jesse van Kuijk en Max van Splunteren op plekken vijftien, zestien en zeventien - Daan van Kuijk finishte niet.