Pourchaire jongste F2-winnaar ooit in Monaco

In de straten van Monaco is het raceweekeinde wat de Formule 2 betreft alweer afgelopen. De hoofdrace van het weekeinde leverde de jongste winnaar ooit op in de Formule 2, in een race die niet echt bol stond van het spektakel, maar aan het einde nog wel wat actie kende.

De poleposition was eindelijk in handen van Theo Pourchaire, die in de kwalificatie de snelste was. Hij had Robert Shwartzman naast zich, Oscar Piastri en Dan Ticktum stonden op de tweede rij.

Met wat moeite behield Pourchaire zijn positie bij de start, ook de posities vlak achter hem veranderden niet. Het duurde een dikke 25 ronden voor er voorin iets gebeurde: Ticktum kwam als eerste van de voorste mannen zijn banden wisselen.

Piastri kwam een rondje later naar binnen, Shwartzman volgde nog een ronde later en liet zijn auto afslaan, waardoor hij achter Ticktum de baan weer betrad. Pourchaire's stop ging wel prima en hij kwam voor Piastri terecht.

Felipe Drugovich kwam ondertussen voor Shwartzman de baan op na zijn stop, Zhou Guanyu moest nog stoppen en reed 'op kop'. Met tien ronden te gaan had hij wel een probleem: Marcus Armstrong tetterde zijn auto de muur in en de virtual safety car kwam naar voren.

Nadat Lirim Zendeli ook in de fout ging en ook dat hersteld was konden we door, waarbij Ticktum gelijk de aanval opende op Piastri's positie. Dat ging niet helemaal goed: in Rascasse kon hij de bocht niet maken en Ticktum stond vast, einde race.

Met vijf ronden te gaan kwam Zhou dan eindelijk binnen, waardoor Pourchaire de leiding weer terug kon pakken. Piastri volgde op een paar tellen, Drugovich reed met Shwartzman achter zich op de derde plek en Zhou zat daar ruim achter op plek vijf.

Pourchaire's overwinning kwam niet meer in gevaar, de 17-jarige Fransman werd de jongste winnaar van een F2-race ooit. Piastri en Drugovich completeerden het podium, Richard Verschoor en Bent Viscaal finishten als tiende en elfde.