Lewandowski breekt record Müller; Union Berlin Europa in

Robert Lewandowski heeft het doelpuntenrecord in de Bundesliga van de legendarische Bayern München-spits Gerd Müller verbroken. De Pool scoorde in de slotminuut van de laatste competitiewedstrijd van Bayern, tegen FC Augsburg. Het was zijn 41e competitietreffer van het seizoen. Bayern won de wedstrijd met 5-2.

Der Bomber eindigde in het seizoen 1971-1972 op 40 doelpunten in de Bundesliga. Het record leek lange tijd onbereikbaar, tot dit seizoen, waarin Lewandowski de doelpunten aan elkaar reeg namens de kampioen van Duitsland.

Union Berlin gaat Europa in. De ploeg speelt zijn tweede seizoen op het hoogste niveau. De ploeg won met 2-1 van RB Leipzig, dat al zeker was van de Champions League.  De bezoekers kwamen na een klein half uur op voorsprong door een treffer van Justin Kluivert. Het was het tweede doelpunt in de Bundesliga dit seizoen van de van AS Roma gehuurde aanvaller. De thuisclub boog de achterstand uiteindelijk om in een overwinning. In de extra speeltijd zorgde Max Kruse op aangeven van invaller Sheraldo Becker voor 2-1. Daardoor plaatst Union Berlin zich voor de Conference League.

Er stond voor Dortmund niets meer op het spel tijdens de laatste speelronde van de Bundesliga. was al verzekerd van de Champions League en de titel was enkele weken terug al naar Bayern München gegaan. Hetzelfde gold voor Leverkusen, dat sowieso als zesde zou eindigen. Dortmund kwam al na vijf minuten op voorsprong door een treffer van Haaland, die daarmee zijn veertigste treffer namens Dortmund in alle competities maakte. Zes minuten na rust verdubbelde Marco Reus de voorsprong van de thuisclub, waarna Haaland in de 84ste minuut opnieuw scoorde. Hij eindigt het seizoen daardoor op 41 goals in 41 wedstrijden. Hij maakte alleen zijn 41 doelpunten in meerdere competities. In de extra speeltijd redde Lars Bender de eer namens Leverkusen door een strafschop te benutten.