Andries Jonker blijft trainer bij Telstar; verlengt contract met één seizoen

Andries Jonker blijft ook komend seizoen trainer en technisch directeur van Telstar. Deze week bereikten Jonker en de club een overeenstemming om het contract met één seizoen te verlengen. 

Het duurde even voordat er duidelijkheid was over de nieuwe overeenkomst. "Met de corona en de onzekerheden die daarbij komen kijken hebben wij natuurlijk goed moeten kijken naar het algehele plaatje. Dan zie ik dat wij flinke stappen gemaakt hebben in de sportieve organisatie. Het beloftenelftal van de vrouwen en de mannen, en het komende seizoen is er de start met onze nieuwe jeugdelftallen. Dat zijn ontwikkelingen die aantonen dat we met zijn allen op de goede weg zijn, maar dat er ook nog een hoop uitdagingen voor ons liggen."

Telstar gaf het dit seizoen veel weg in de laatste minuten. "Voetbaltechnisch gezien hebben wij de afgelopen twee jaar lang in het linkerrijtje gebivakkeerd, maar door vaak vele afwezigen in de coronaperiode en de zogenoemde “wegzakkertjes” in de laatste minuten zijn we in de eindfase van dit seizoen uiteindelijk toch uit het linkerrijtje gekukeld. Daar ligt voor mij en mijn stafleden een mooie uitdaging voor het komende seizoen. Wat wij ook zien is dat wij de afgelopen 2 seizoenen voor tien spelers de stap omhoog zijn geweest. Daarmee bewijzen wij eens te meer een springplank te zijn voor jonge talenten die zich bij ons hebben kunnen ontwikkelen.”

Pieter de Waard, algemeen directeur van de roemruchte club uit Velsen-Zuid is ook tevreden over de contractverlenging. "Als ik aan Andries denk, dan denk ik aan een vakman en een toegewijde afmaker. In een ongekende periode heeft hij samen met zijn staf mooie prestaties neergezet, de spelers het beste uit zichzelf laten halen en is hij aanjager geweest van onderdelen van ons beleidsplan 2026. Wij hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat Andries deze lijn doortrekt in het nieuwe seizoen en nog vele jaren daarna.”

De 58-jarige Jonker is sinds 2019 trainer van Telstar, waarbij hij de naar De Graafschap vertrokken Mike Snoei opvolgde. In zijn eerste seizoen streed de Amsterdammer met de Witte LEeuwen om een ticket voor de play-offs om promotie, waar door de coronacrisis abrupt een einde aan kwam. Dit jaar eindigde Telstar als dertiende.