FOK! Wat een weer: herfst in de lente en bijna zomer

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goeiedag!

We hadden gisteren een soort van adempauze tussen alle buien door. Niet dat het overal droog bleef, maar goed het was voor een groot deel van het land best aardig weer. We begonnen de dag met mist zoals we ook op de onderstaande foto kunnen zien. Daarna was het lange tijd droog, maar een stralende dag is het niet geworden. Al vrij snel nam de bewolking toe en kreeg het weerbeeld toch een wat somber karakter.

Aan het einde van de middag ontstonden er ook enkele buien in het noordwesten en noorden van het land. Ik kreeg een berichtje van een kletsnatte en woedende DJMO of ik die troep niet in Haarlem kon houden.  

De buien trokken echter wel vrij snel, maar die waren toch wel vrij pittig. Inmiddels komt er een regenbandje aanzetten vanaf zee. Dus overal droog blijft het ook vanavond niet. Komende nacht valt er hier en daar nog wat regen. Dit met name in de noordwestelijke helft van ons land. Toch is ook elders een buitje wel mogelijk. De minima liggen rond de 10 graden.

Vandaag gaat een behoorlijk onstuimige dag worden. Het lentegevoel is dan ver te zoeken. Het gaat waaien en goed ook. Langs de kust komt een harde tot stormachtige wind te staan uit het zuidwesten, maar ook in het binnenland wakkert de wind flink aan. In de loop van de middag kan daar een pittige windkracht 6 komen te staan.

Verder vallen er in eerste instantie vooral in de noordelijke helft van het land flink wat buien, maar deze breiden zich aan het eind van de dag ook uit naar het zuiden toe. Er is kans op onweer. Bij de buien zijn ook zware windstoten mogelijk. Aan zee tot 90/95 km/u  in het binnenland tot 85 km/u. Dit met name dus later op de dag. De maxima lopen uiteen van 13 graden op de Wadden tot 17 in Limburg.

Het weekend ziet er ook bar en boos uit. Vooral zaterdag kan er lokaal flink wat regen vallen en waait het hard.

Fijne avond!

Mist in Utrecht (Foto: Charged)
Het was een klein wereldje in Utrecht vanmorgen bij de Jaarbeurs. (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.