Uitblinker Martens verovert Champions League met FC Barcelona

Lieke Martens heeft zondag met de voetbalsters van FC Barcelona de Champions League gewonnen. De Oranje-international was met haar ploeg in de finale in het Zweedse Göteborg veel te sterk voor Chelsea. Het werd 4-0.

De 28-jarige Martens was een van de uitblinkers aan de kant van Barcelona. Ze was bij meerdere doelpunten betrokken en trof al na een halve minuut in de wedstrijd de lat. Uit die actie kwam ook nog de 1-0. De goal kwam op naam van Chelsea-speelster Melanie Leupolz. Een eigen doelpunt dus. Na een klein kwartier verdubbelde Alèxia Putellas de marge uit een penalty.

Barcelona bleef ook daarna op doelpunten jagen en breidde de voorsprong na iets meer dan twintig minuten verder uit. Na voorbereidend werk van Martens kwam de bal via Putellas bij Bonmatí, die simpel binnentikte. Nog voor rust breidde de Catalaanse ploeg de marge uit naar 4-0.

In de tweede helft leken beide ploegen vrede te hebben met de stand. Barcelona creëerde nauwelijks kansen meer en Chelsea durfde wat meer aan te vallen dan voor rust, maar was niet bij machte om veel gevaar te stichten. De eerste Champions League-titel voor Barcelona is een feit. Twee jaar geleden stond de ploeg ook in de finale, maar toen was recordkampioen Olympique Lyon (zeven eindzeges) met 4-1 te sterk. Ditmaal is het wel feest voor Barcelona.