MotoE-zege Granado na fel duel in laatste bocht

De tweede race van het seizoen in de MotoE heeft weer een mooi staaltje racen opgeleverd. Op het circuit van Le Mans in Frankrijk werd de zege pas in de allerlaatste bocht van de race vergeven.

Het begon al niet echt lekker: Andrea Mantovani én Miquel Pons, de nummers zeven en twee op de grid, gingen op weg naar de grid al het grind in. Eric Granado vertrok vanaf poleposition en had zo alleen Matteo Ferrari naast zich, met Xavi Cardelus, Alessandro Zaccone en Dominique Ägerter op rij twee.

Zaccone en Ägerter kenden een topstart en gingen voorbij Granado naar de eerste posities, ook Cardelus en Hikari Okubo kwamen langszij. De Japanner ging geweldig en reed in rap tempo door naar de tweede plek en, na een aanval op Ägerter, zelfs de leidende positie in de race.

Vroeg in de tweede ronde ging het al fout: Okubo werd gepasseerd door Ägerter en sneed vervolgens naar binnen, waar het jonge toptalent Fermin Aldeguer hem omver kegelde. Zaccone nam snel de leiding over van Ägerter, Lukas Tulovic schoof daarachter gestaag door naar plek drie, met kampioen Jordi Torres in zijn wiel.

Granado herstelde zich weer en ging langs Ägerter naar plek twee, Mattia Casadei kwam ook sterk naar voren en reed zich naar de derde plek. Granado opende in de laatste bocht de aanval op Zaccone en na een kort, maar prachtig gevecht pakte hij zelfs de overwinning, voor Zaccone en Casadei.