Pidcock te sterk voor Van der Poel in Nove Mesto

Tom Pidcock heeft de wereldbekerwedstrijd mountainbike in het Tsjechische Nove Mesto gewonnen. De jonge Brit demonstreerde zijn klasse en reed iedereen uit het wiel. Uiteindelijk won hij met meer dan één minuut voorsprong op Mathieu van der Poel.

Net zoals in de shorttrackrace van afgelopen vrijdag was het glibberig op het parcours in Nove Mesto. Mathieu van der Poel toonde direct zijn klasse op het parcours in Tsjechië. De Nederlander kreeg echter Tom Pidcock met zich mee. De twee multitalenten reden iedereen los uit wiel, waarna Pidcock na een versnelling ook weg reed van de Nederlander.

De jonge Engelsman reed soeverein naar zijn eerste overwinning in het mountainbike. Hij won met een minuut voorsprong op Van der Poel, die hiermee zijn laatste wereldbeker van het seizoen reed. De volgende race voor de Nederlander in het mountainbike is de Olympische Spelen, waarin hij het opnieuw moet opnemen tegen Pidcock.

Bij de vrouwen ging de winst naar Loana Lecomte. De 21-jarige Française reed net als vorige week in Albstadt de gehele race alleen op kop en liet de rest ver achter zich. Anne Tauber en Anne Terpstra kwamen niet verder dan een negende en tiende plaats.