Bendsneyder 5e in Grand Prix van Frankrijk Moto2

De Grand Prix van Frankrijk in de Moto2 heeft een uitmuntend resultaat opgeleverd voor Bo Bendsneyder. De Nederlander, deze week nog geopereerd aan arm pump, zette zijn beste Moto2-resultaat ooit neer op het circuit van Le Mans.

Raul Fernandez vertrok van poleposition, met Marco Bezzecchi en Joe Roberts naast zich. Aron Canet en Augusto Fernandez namen de tweede rij, aangevuld met niemand minder dan Bo Bendsneyder.

Bezzecchi pakte bij de start de leiding, voor Raul Fernandez, Roberts, Canet, Augusto Fernandez, Hector Garzo en Bendsneyder. Niet lang na de start stuiterde Canet door het grind en een rondje later ging ook Augusto Fernandez onderuit.

Bendsneyder reed zo op de vijfde plek, even achter hem ging het ook fout: Sam Lowes, Lorenzo Baldassarri en Xavi Vierge gingen het grind in. Vooraan reden Bezzecchi, Roberts en Raul Fernandez erg dicht op elkaar...en daarbij ging Roberts onderuit.

Inmiddels had Bendsneyder al de derde plek te pakken, Remy Gardner en Tony Arbolino reden achter hem aan. Fernandez kon niet echt wegkomen van Bezzecchi, die op zijn beurt halverwege de race Bendsneyder nog altijd vlak achter zich had zitten.

Met tien ronden te gaan zag Bendsneyder dan toch Gardner langszij komen, Arbolino volgde niet veel later. De gaten werden vervolgens langzaam wat groter: Fernandez op kop, Gardner op twee seconden, Bezzecchi daar weer twee seconden achter en dan Arbolino en Bendsneyder, met Marcel Schrötter ver achter zich.

In die volgorde passeerden ze de finish ook en daarmee pakte Bendsneyder met de vijfde plek zijn beste klassering ooit in de Moto2. Fernandez pakte zo de winst, voor Gardner, Bezzecchi en Arbolino.