Garcia wint Moto3-race Le Mans in lastige omstandigheden

Op het circuit van Le Mans hebben de heren in de Moto3 een deels natte, deels droge Grand Prix van Frankrijk afgewerkt. Dat werd een vooral in het begin erg chaotische race, het tweede deel kende iets minder chaos en was vooral een kwestie van overeind blijven.

Het regende tijdens de warmups, maar ten tijde van de race scheen de zon, heowel de baan nog wel nat was - men vertrok dus op regenbanden. De poleposition was voor Andrea Migno, die Riccardo Rossi en Jaume Masia naast zich had. John McPhee, Gabriel Rodrigo en Niccolo Antonelli vertrokken vanaf rij twee, debutant en kampioenschapsleider Pedro Acosta vertrok vanaf de 21e stek op de grid.

Bij de verraderlijke start pakte Antonelli de leiding, voor Filip Salac, Rossi, Masia en Sergio Garcia. Acosta ging ook als een dolle en pakte tien plekken in één rondje, terwijl leider Antonelli aan het einde van de eerste ronde het grind in dook.

Vanaf plek acht viel Tatsuki Suzuki kort daarop ook weg, landgenoot Ayumu Sasaki steeg van de vijftiende naar de zesde plek. De valpartijen volgden elkaar rap op, Jeremy Alcoba ging onderuit en vanaf de voorste regionen lag ook Masia in het grind. Zelfs Acosta ging er bij liggen, maar hij hield 'm aan de praat en kon rap weer verder.

Gabriel Rodrigo was voorin de volgende die onderuit ging, Garcia en Salac reden strak door en sloegen een gat naar Rossi en Sasaki. Een paar ronden later ging Darryn Binder vanaf plek zes onderuit, terwijl Rossi, Sasaki en McPhee ver vóór Xavi Artigas en ruim achter leiders Garcia en Salac reden.

Met vijf ronden te gaan waren het nog altijd Garcia en Salac die ruim voorop reden, achtervolgd door Rossi, McPhee, Sasaki, Augusto Fernandez en Xavi Artigas. Van een echt gevecht kwam het niet meer: Garcia pakte na Valencia 2019 zijn tweede Moto3-zege, Salac én Rossi pakten hun eerste podiumplek en Acosta werd nog uitstekend achtste.