FC Twente schakelt Ajax uit in strijd om landstitel; PSV verslaat ADO

De voetbalsters van FC Twente en PSV gaan in de laatste twee wedstrijden van het seizoen uitmaken wie zich kampioen van Nederland mag noemen. FC Twente won in eigen huis Ajax met 1-0 en PSV versloeg ADO met 6-2.

Ajax, dat moest winnen om zich nog in de titelstrijd te kunnen mengen, begon sterk en kreeg na tien minuten spelen de eerste grote kans van de wedstrijd. Stefanie van der Gragt schoot een vrije trap in de verre hoek. Twente-keeper Daphne van Domselaar was bij de les en tikte de bal over.

Na een half uur spelen was het Twente dat op voorsprong kwam. Anna-Lena Stolze bezorgde na een fraaie actie de bal bij Renate Jansen, die helemaal vrij de 1-0 kon binnenschieten. Na rust bleef Ajax aandringen, maar Twente had weinig moeite om de voorsprong te verdedigen. Ajax eindigde de wedstrijd met tien vrouwen. Samantha van Diemen kreeg rood na een harde charge.

Dankzij de zege blijft FC Twente koploper in de Eredivisie, een punt boven PSV. Ajax kan hooguit PSV nog achterhalen. Twente is bovendien zeker van de Champions League. Twente speelt op 23 mei thuis tegen ADO, PSV gaat dan op bezoek bij Ajax. Een week later zal de strijd om de titel waarschijnlijk beslist worden in een onderling duel tussen PSV en FC Twente.

In de andere wedstrijd in de kampioenspoule was PSV, dat voor het eerst een wedstrijd speelde in het Philips Stadion, al na 45 minuten klaar met ADO, dat al geen kans meer maakte op de titel. Na een half uur stond het 3-0, waarna Gwyneth Hendriks wat terug deed voor de Haagse ploeg. Naomi Pattiwael en Joëlle Smits zorgden voor de rust nog voor de 4-1 en 5-1.  Manon van Raay (ADO) en Smits waren de enigen die na rust het net wisten te vinden.