Van der Poel wint ook shorttrackrace in Nove Mesto

Mathieu van der Poel heeft de shorttrackrace gewonnen. Bij de wereldbekerwedstrijden in het Tsjechische Nove Mesto was de Nederlander aan de streep sneller dan Tom Pidcock.

De shorttrackrace in het Tsjechische Nove Mesto leek een beetje op een veldrit met slecht weer en vooraf werd er ook uitgekeken tussen een duel tussen Van der Poel en Pidcock. Beide renners, die de verschillende onderdelen combineren, waren ook de sterkste. In de slotronde reden de Nederlander en de Engelsman weg bij de concurrentie, waarna Van der Poel in de sprint Pidcock te snel af was. Voor Van der Poel was het alweer zijn tweede zege van het seizoen. Vorige week was hij ook al de beste in de shorttrackrace in het Duitse Albstadt.

Bij de vrouwen ging de winst naar Haley Batten. De jonge Amerikaanse reed in de finale van de rest weg en won solo voor Loana Lecomte en olympisch kampioene Jenny Rissveds. Wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot moest opgeven vanwege een valpartij. De Nederlandse dames Anne Tauber en Anne Terpstra kwamen niet verder dan een tiende en elfde plaats in Nove Mesto.