Dortmund grijpt DFB-Pokal na flinke zege op RB Leipzig

Borussia Dortmund heeft donderdag voor de vijfde keer in de clubgeschiedenis de DFB-Pokal gewonnen. De ploeg van sterspeler Erling Haaland was in de finale een maatje te groot voor RasenBallsport Leipzig. Het werd 4-1.

Bij rust stond het al 3-0 voor Dortmund, waarbij Haaland de tweede treffer maakte. Jadon Sancho maakte de andere doelpunten. Hij is met 21 jaar en 49 dagen de jongste ooit die twee doelpunten maakt in de Duitse bekerfinale. In de tweede helft deed het Leipzig er alles aan om de spanning terug te brengen. Zijn ploeg kwam niet verder dan een goal van Dani Olmo.

Vlak voor tijd was Haaland die de wedstrijd besliste. De twintigjarige Noor had daar slechts 39 wedstrijden voor nodig.

Dortmund pakte de DFB-Pokal in 1965, 1989, 2012 en 2017 al eens. De formatie van coach Edin Terzic staat in de Bundesliga vierde en moet in de laatste twee speelrondes Eintracht Frankfurt van zich af zien te houden in de strijd om het vierde Champions League-ticket. Het in 2009 opgerichte Leipzig, dat als nummer twee van Duitsland al zeker is van deelname aan het miljoenenbal, greep naast de eerste prijs in de clubhistorie. Twee jaar gelden stond de club ook al eens in de finale van de DFB-Pokal; destijds was Bayern met 3-0 te sterk.