FOK! Wat een weer: wisselvallig

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vannacht is het deels opgeklaard en komen er mistbanken voor. In het noordoosten kan nog een lichte bui voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 4°C lokaal in brede opklaringen, daar waar hardnekkig bewolking aanwezig is daalt de temperatuur niet verder dan ca. 9°C. De wind is overwegend zwak en oostelijk.

Overdag schijnt de zon van tijd tot tijd, het midden en zuiden hebben in de loop van de dag te maken met enkele buien. In de middag en avond gaan deze buien plaatselijk gepaard met onweer en mogelijk ook korrelhagel. Langs de noordkust kan mist vanaf zee binnendrijven. De temperatuur loopt op naar 14°C in het uiterste noorden en ca. 18°C in het midden en zuiden van het land. De wind is zwak tot matig en oostelijk, later op de dag veranderlijk.

In de nacht naar vrijdag zijn er wolkenvelden met vooral in het midden van het land nog enkele buien. In het zuiden komen er brede opklaringen en ontstaat op meerdere plaatsen mist. De wind wordt zwak en veranderlijk en de temperatuur daalt naar circa 8°C.

Vrijdagochtend lost de mist in het zuiden snel op. Verder is het wisselend bewolkt met af en toe zon en in de loop van de dag in de zuidelijke helft enkele buien. De wind wordt meest noordwestelijk en zwak tot matig. De middagtemperatuur varieert van 13°C in de kustgebieden tot 18°C in het oosten en zuidoosten. (Bron: KNMI)

Haaksbergen zonsondergang (Foto: spylacopa_68)
Een prachtige zonsondergang in Haaksbergen. Spylacopa_68 is er even een paar dagen tussenuit. (Foto: Spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.