Uitslag Feyenoord - Ajax

Ajax heeft in De Kuip de Klassieker tegen Feyenoord gewonnen. De kersverse landskampioen won mede door twee eigen doelpunten van de thuisploeg met 0-3.

In een matige wedstrijd kwam Ajax dankzij een eigen doelpunt van Marcos Senesi op voorsprong. De Argentijnse centrale verdediger kreeg de bal ongelukkig op zijn been, waarna de bal voorbij Justin Bijlow ging. Net voor rust kreeg de thuisploeg een enorme kans op de 1-1. Edson Álvarez kreeg rood na een handsbal en aanvoerder Leroy Fer mocht aanleggen vanaf elf meter, alleen de aanvoerder van Feyenoord kreeg de bal niet voorbij Maarten Stekelenburg.

Tyrell Malacia kreeg na rust ook een rode kaart (2x geel) en snel daarna was de wedstrijd beslist na een nieuw eigen doelpunt, ditmaal via Ridgeciano Haps. Daarna maakte Mohammed Kudus nog de 0-3 na een snelle uitval van de Amsterdammers.

Feyenoord

0 - 3

AFC Ajax

21' Senesi (eigen doelpunt)
 67' Haps (eigen doelpunt)