Hauger pakt eerste Formule 3-zege in afsluiter Barcelona

Op het circuit van Barcelona is de derde en laatste Formule 3-race van het openingsweekeinde van het seizoen verreden. Dat leverde wat minder spektakel en spanning op dan de zaterdagraces, maar dat mocht de pret voor de jonge winnaar niet drukken.

Dennis Hauger was de snelste in de kwalificatie van vrijdag, waardoor hij na de twee zaterdagraces met omgekeerde grids eindelijk daadwerkelijk van poleposition mocht vertrekken. Jack Doohan stond naast hem, Victor Martins en Matteo Nannini stonden op rij twee, voor Fredrik Vesti en Olli Caldwell, de winnaar van race twee.

Ondanks een moeizame start behield Hauger de leiding, Martins en Nannini gingen voorbij aan Doohan. De Australiër herpakte zich wel en na negen ronden pakte hij de derde plek terug van Martins, die inmiddels ook gepasseerd was door Nannini. Doohan ging lekker verder en drie ronden later nam hij ook Nannini te grazen, terwijl Hauger inmiddels een gat had geslagen.

Voorin gebeurde eigenlijk weinig, behalve een actie van Caldwell, die de vierde plek van Martins in handen nam. Daar bleef het verder bij en dus pakte de 18-jarige Hauger zijn eerste F3-zege, voor Doohan en Nannini. Tijmen van der Helm kwam als twintigste over de meet.