Nederlandse volleyballers dichtbij EK na eenvoudige zege op Zweden

De Nederlandse volleyballers hebben ook hun tweede duel bij het in de kwalificaties voor het Europees kampioenschap in het Kroatische Zadar gewonnen. De ploeg van bondscoach Roberto Piazza was zaterdag in drie sets duidelijk de sterk voor Zweden. Het werd 25-17, 25-17 en 25-15.

Nederland won vrijdag al in vier sets van Kroatië en gaat ruim aan de leiding in groep A. De drie landen spelen volgende week in Apeldoorn nog een keer tegen elkaar. Alle groepswinnaars en de vijf beste nummers twee van de zeven poules plaatsen zich voor de eindronde. Met twee overwinningen op zak is Oranje goed op weg.

Piazza begon met Wessel Keemink, Thijs ter Horst, Luuc van der Ent, Gijs Jorna, Wouter ter Maat, Michaël Parkinson en libero Just Dronkers in de basis tegen de nummer 46 van de wereldranglijst. Oranje staat zelf zestiende. Voor de eerste set had Nederland 23 minuten nodig. De tweede set werd een kopie van de eerste en met de zelfde score gewonnen. In de laatste set gaf Zweden zich al snel gewonnen: 25-15.

Zondag spelen Zweden en Kroatië nog tegen elkaar. Vrijdag in Apeldoorn is Zweden opnieuw de tegenstander van Oranje.