Uitslag FC Twente - Heracles Almelo

De derby tussen FC Twente en Heracles Almelo is in een gelijkspel geëindigd. In een matig duel werd het 1-1.

De eerste 25 minuten waren niet om naar huis over te schrijven, kansen waren er ook dan niet. Daarna kwam Twente even tot leven en kreeg kansen. De grootste was voor Ilic, die tegen de paal kopte. De opleving was van korte duur, want de rest van de eerste helft kabbelde weer voort.

Ook het begin van de tweede helft was niet veel aan. In de zeventigste minuut kwam Heracles op voorsprong. Na een voorzet van Vloet kopte Knoest via de grond binnen. Een paar minuten later leek het of FC Twente een penalty kreeg nadat invaller Menig wordt neergelegd en arbiter Lindhout naar de stip wees. De VAR meldt echter dat bij de uittrap van Drommel, die uiteindelijk leidde tot de overtreding, de bal niet stil te hebben gelegen.

Vijf minuten voor het einde maakte FC Twente de gelijkmaker. Het was Danilo die uithaalde en de bal in de kruising zag verdwijnen.

FC Twente

1 - 1

Heracles Almelo

85' Danilo    70' Knoester

Gele kaart: Smal, Bosch, (FC Twente), Burgzorg, (Heracles Almelo)

Stadion: Grolsch Veste, Enschede