Uitslag Sparta - Vitesse

Sparta blijft meedoen in de strijd om deelname aan de Europese play-offs. Op Het Kasteel wonnen de Rotterdammers met 3-0 van Vitesse, waardoor Sparta op een knappe achtste plaats staat.

Sparta begon beter aan de wedstrijd dan Vitesse en de thuisploeg kreeg ook enkele kansjes, maar na een half uur spelen stond nog 0-0 op het scorebord. Vitesse kwam wat beter in de wedstrijd en waar het misschien recht had op een penalty na hands van Adil Auassar kwam Sparta op voorsprong dankzij Bryan Smeets. Dat was ook de ruststand.

Na rust probeerde Vitesse het wel, en Riechedly Bazoer was het dichtst bij een doelpunt met een schot op de lat, liep Sparta na rust weg bij de Arnhemmers. Lennart Thy kopte een corner van Smeets binnen en drie minuten later besliste Emanuel Emegha de wedstrijd definitief.