Manchester United en Villarreal naar finale Europa League

Manchester United en Villarreal hebben zich donderdagavond geplaatst voor de finale van de Europa League. United rekende in het Stadio Olimpico af met AS Roma, terwijl Villarreal de 2-1 thuiszege op Arsenal wist te verzilveren.

United had thuis al met 6-2 gewonnen van de Romeinen, die dus voor een tamelijk zware opdracht stonden. Dat werd er niet beter op toen Edinson Cavani kort voor rust de 0-1 op het bord bracht, hoewel er in het kwartier na rust nog een beetje - theoretische - hoop gloorde: Edin Dzeko en Bryan Cristante brachten Roma op 2-1.

Nog geen tien minuten later kon ook dat beetje hoop opgeruimd worden, want Cavani trok de stand weer gelijk. Dankzij een eigen goal van Alex Telles ging de overwinning met 3-2 nog wel naar de thuisploeg, maar United plaatste zich net als in 2017 voor de finale.

Villarreal had thuis met 2-1 van Arsenal gewonnen, dus de Engelsen moesten in eigen huis aan de bak. Anderhalf uur voetbal kijken leverde de neutrale toeschouwer echter helemaal niks op: er viel de hele wedstrijd lang geen enkele goal te noteren.

De Spaanse ploeg haalde drie keer een finale van de Intertoto Cup - met winst op sc Heerenveen in 2003 als hoogtepunt - en bleef in de Europa League steken op verloren halve finales in 2011 tegen FC Porto en 2016 tegen Liverpool.

Het uitschakelen van Arsenal is een mooi beetje revanche: in 2006 werd Villarreal op één goal door Arsenal uitgeschakeld in de halve finales van de Champions League, drie jaar later waren de Engelsen in de kwartfinales te sterk.