FOK! Wat een weer: redelijk weer in afwachting van het weekend

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goeiedag!  

Er gebeurde weer van alles wat in den lande. In het zuiden viel gisteren wat lichte regen onder een gesloten wolkendek. Dit onder invloed van een storing die over Frankrijk naar Duitsland wandelde. De meeste regen daarvan bleef echter ten zuiden van ons land.

In de rest van het land ontstonden er buien. Dat waren soms forse buien en die gingen hier en daar gepaard met hagel en onweer. De radar zat er vol mee! Tegelijkertijd scheen de zon volop vlak langs de kust en daar bleef het het grotendeels droog. Ik had vanmorgen rond 06.30 nog een fikse bui waar 5 mm uit viel, maar de rest van de dag bleef het helemaal droog.

Vandaag hebben we dan een redelijke dag. In de ochtend kan er nog een bui vallen in het zuiden, terwijl er in het oosten s'middags een bui kan vallen. Deze zullen echter niet zo actief zijn. Verder zijn er overal perioden met zon.

Het blijft fris met een graad of 12. De westelijke wind neemt iets toe naar matig, kracht 3 tot 4.

Zaterdag begint droog met wat zon, maar later op de dag komt er een warmtefront op visite. Daarachter stroomt aanmerkelijk warmere lucht ons land binnen waar we zondag mee te maken hebben. Zaterdagmiddag- en avond gaat het dan ook regenen.

Zondag beloofd een heel interessante dag te worden. Het wordt warm, maar niet stabiel. Daarover later natuurlijk meer!

Fijne dag!  

Avondlucht in de polder (Foto: Stephan5)
Onlangs deze avondlucht vast gelegd. Mooie zonsondergang. (Foto:Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.