Mourinho nieuwe trainer AS Roma

De vorige maand bij Tottenham Hotspur ontslagen coach José Mourinho heeft alweer een nieuwe club gevonden. Vanaf volgend seizoen zal de Portugees aan de slag gaan bij AS Roma waar hij een contract zal ondertekenen tot en met de zomer van 2024. Bij club uit Rome volgt hij Paulo Fonseca op die deze zomer moet vertrekken bij de club van Rick Karsdorp.

"Na gesprekken met de clubleiding werd mij al snel duidelijk hoe groot de ambitie van deze club is. De ongelofelijke passie van de fans heeft mij overtuigd om deze baan te accepteren. De komende jaren wil ik hier bouwen aan een winnend pad. Ik kan niet wachten om met deze prachtige klus te beginnen", aldus Mourinho, zo lezen we op de site van AD Sportwereld.

Tiago Pinto, de algemeen manager van de club, is blij met de komst van The Special One. "Toen José beschikbaar kwam grepen we meteen de kans om met een van de beste managers aller tijden te praten. We werden overweldigd door het verlangen van José om te winnen en zijn passie voor het spel. Hoeveel trofeeën hij ook heeft gewonnen, zijn focus ligt altijd weer op de volgende. Hij beschikt over de kennis, de ervaring en het leiderschap om op alle niveaus te concurreren"