Selby voor vierde keer wereldkampioen snooker

Mark Selby is maandagavond voor de vierde keer in zijn carrière wereldkampioen snooker geworden. Onder het oog van 900 toeschouwers, waarmee het Crucible Theatre in Sheffield volledig uitverkocht was, versloeg de Engelsman zijn landgenoot Shaun Murphy: 18-15.

Murphy kwam nog op 5-3, maar zondagavond won Selby zeven van de negen frames. Die marge gaf hij maandag niet meer weg. Indrukwekkend was hij in de 30ste frame waarin hij met de ballen 'all over the place' tot een break van 120 kwam. Murphy noteerde op het eind nog twee centuries van 100 en 103, maar kon de achterstand niet meer wegwerken. 

De 37-jarige Selby werd eerder in 2014, 2016 en 2017 wereldkampioen. Met zijn vierde titel komt hij in een illuster rijtje terecht en evenaart hij de Schot John Higgins. Stephen Hendry blijft vooralsnog onbedreigd recordhouder met zeven titels, gevolgd door Steve Davis, Ronnie O'Sullivan en Ray Reardon (allen zes).

Selby krijgt een cheque van 500.000 pond, omgerekend 576.000 euro. Hij klimt naar de tweede plaats op de wereldranglijst. Judd Trump blijft hem voor. 

De organisatie van het WK snooker had het vertrouwen van de overheid gekregen om het toernooi met toeschouwers te organiseren. Het gold tevens als proef. Het publiek in het knusse Crucible Theatre droeg allemaal een mondkapje, maar zat wel 'gewoon' kort op elkaar.