FOK! Wat een weer: veel wind, buien en erg koud

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hallo beste mensen.

In de zuidelijke helft was het vandaag een droge dag. De zon scheen er geregeld en het bleef daar droog. Het midden zat daar een beetje tussenin met meer bewolking en hier en daar een buitje. Meerdere en ook zwaardere buien vielen er in het noorden en deels oosten. Op diverse plaatsen kwam het tot onweer en hagel. Lokaal viel er zo'n 10 tot 15 mm. Hier in Haarlem was het half bewolkt, maar droog.

De buien trekken nu weg en dan is het even overal droog. Ondertussen nadert er een actief lagedrukgebied die morgen boven Denenmarken arriveert. De neerslag van het frontensysteem bereikt het westen in de loop van de avond. Deze trekt dan het hele land over en uiteindelijk regent het overal. Er kan zo'n 10 mm vallen.

Morgen komen we van de regen in de drup. De aanhoudende regen trekt weg, maar er komen talrijke en soms ook felle buien voor in de plaats. Daarbij is er kans op onweer en hagel. De wind speelt ook een aardig tandje mee.

De zuidwestelijke wind neemt nu al toe en komt vannacht rond kracht 7 te liggen. In het binnenland zo'n 4 tot 5. In de loop van de nacht neemt de wind verder toe en zal stormachtig worden. Ook in het binnenland sluit ik een krachtige 6 bft niet uit. Buiten de reguliere wind om, komen er ook zware windstoten voor tot 90 km/u. In het binnenland zo'n 75 tot 80 km/u. In het hele land is code GEEL van kracht.

Als het even meezit zou het rond dodenherdenking wat droger kunnen worden. Die kans is het grootst in de kustprovincies. Misschien dat ze daar ook de zon nog even zien.

Bij dit alles is het uitermate koud buiten met maxima rond 9 graden.

Woensdag staan er ook veel buien op het programma.

In het weekend echter lonken er een stuk hogere temperaturen. Misschien dat het in het zuiden wel 25 graden wordt. Dit hangt echter af van eventuele bewolking en/of neerslag. Ik hou jullie op de hoogte!

Fijne avond!  

Ik zag de bui al hangen.. (Foto: _UserName_)
Ik zag de bui al hangen.. (Foto: _UserName_)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.