MotoE-seizoen start met zege Zaccone, Iwema 11e

Op het Spaanse circuit van Jeréz de la Frontera is het seizoen in de MotoE van start gegaan. De elektrische raceklasse zorgde in de eerste twee jaren al voor flink wat fraaie races en ook zondag werd er weer aardig geknokt.

Eric Granado vertrok vanaf poleposition, met Lukas Tulovic en het Spaanse toptalent Fermín Aldeguer naast hem. De Duitser Tulovic pakte de leiding bij de start, maar Granado sloeg snel terug en ook Alessandro Zaccone, Dominique Ägerter en kampioen Jordi Torres kwamen langs Tulovic.

Corentin Perolari en Kevin Zannoni crashten in de eerste ronde, halverwege ronde twee konden voorin ook Tulovic en Aldeguer inpakken: de Duitser kegelde de tiener omver. Ook voor Granado ging het na een paar ronden fout: de Braziliaan had de touwtjes stevig in handen, maar gleed tegen het asfalt.

De leiding kwam zo bij Zaccone te liggen, die Ägerter en Torres wel vlak achter zich had. Zaccone's overwinning kwam echter niet meer in gevaar, Ägerter en Torres zaten in de buurt, maar moesten genoegen nemen met de tweede en derde plek - Jasper Iwema finishte uiteindelijk als elfde.