Lieke Martens schiet FC Barcelona naar finale Champions League

Lieke Martens heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat FC Barcelona op 16 mei in de finale van de Champions League staat. Door twee goals van de Nederlandse werd Paris Saint-Germain met 2-1 verslagen. Vorige week in Parijs werd het 1-1.

Martens bezorgde Barcelona een pikstart door de bal na acht minuten in de verre hoek te plaatsen. Na ruim een halfuur tikte de Oranje-international bij de tweede paal binnen, na voorbereidend werk van Graham Hansen. PSG maakte voor rust de aansluitingstreffer via Marie-Antoinette Katoto, die na een scrimmage uit een hoekschop toesloeg. 

In de tweede helft had Jennifer Hermoso een grote kans op de de 3-1, maar de poging van de Spaanse belandde op de paal. De 2-2 van PSG bleef ook uit. FC Barcelona staat voor de tweede keer in de finale van de Champions League. In 2019 verloor het de eindstrijd van Olympique Lyonnais. Het werd toen 4-1. Op 16 mei wacht nu een treffen met Chelsea in de finale. De ploeg uit Londen won met 4-1 van Bayern München, nadat het uit met 2-1 verloor.