FC Twente neemt leiding in kampioenspoule na zege op PSV

FC Twente heeft de koppositie veroverd in de kampioenspoule van de Eredivisie Vrouwen. Twente was zondagmiddag in eigen huis met 2-1 te sterk voor PSV, waar keeper Sari van Veenendaal geen beste indruk maakte. Twente gaat, met nog vier speelronden te gaan, aan de leiding met één punt voorsprong op zowel Ajax als PSV.

Na een half uur spelen kwam PSV nog wel op voorsprong dankzij een treffer van Naomi Pattiwael. De 22-jarige aanvalster schoot eenvoudig raak nadat PSV de bal op de helft van Twente had veroverd en door de verdediging sneed. Twente kwam vijf minuten later op langszij. Van Veenendaal, eerste keeper van Oranje, schatte een corner van Renate Jansen totaal verkeerd in en zag de bal in het doel vliegen.

Aan het begin van de tweede helft kreeg PSV uit een corner een grote kans weer op voorsprong te komen, maar de bal werd op de doellijn gekeerd. Na slap uitverdedigen van PSV bezorgde Rieke Dieckmann Twente de overwinning. Ze kreeg de bal in de voeten, haalde uit en schoot in de verre hoek raak. Van Veenendaal voorkwam met een fraaie redding in de slotfase nog wel een grotere nederlaag, door een inzet van Fenna Kalma te keren.

Afgelopen vrijdag won Ajax met 2-0 van ADO Den Haag dankzij treffers van Chasity Grant en Nikita Tromp. Daarmee herstelde Ajax zich van de nederlaag tegen PSV, een week geleden in de eerste ronde van de kampioenspoule.

FC Twente staat nu op 20 punten en speelt volgende week tegen Ajax, dat één punt minder heeft. PSV dat eveneens negentien punten heeft, zal het opnemen tegen ADO Den Haag, elf punten.