'Vroege' protestmars in Amsterdam tegen coronamaatregelen

Ongeveer duizend tegenstanders van de coronamaatregelen hebben zich, zoals de afgelopen maanden elke zondag gebeurde, weer verzameld in de stad. Dit keer lopen ze vanaf het Centraal Station richting de Dam en weer terug.  Zo meldt AT5.

De demonstratie wordt georganiseerd door Michel Reijinga, die ook het zogenoemde koffie drinken op het Museumplein organiseerde. Het Museumplein is sinds een paar weken dicht vanwege de renovatie van de grasmat, dus de demonstranten kiezen inmiddels voor andere locaties.

De Mobiele Eenheid van de politie volgt de stoet. Vooralsnog wordt er niet ingegrepen. De gemeente stelt in zijn algemeenheid wel dat optochten vanwege de coronamaatregelen "ongewenst" zijn.

De demonstratie eindigt om 14.00 uur. Reijinga liet vanochtend aan AT5 weten dat hij zo hoopt te voorkomen dat Ajax-supporters bij de stoet komen.

Om 14.30 uur speelt Ajax in de Johan Cruijff Arena tegen FC Emmen. Mogelijk wordt Ajax dan kampioen. Uit voorzorg heeft de gemeente al een noodverordening ingesteld op het Leidseplein. Ondernemers op het Leidseplein hebben al besloten om de terrassen gesloten te houden.

Update 13.40 uur: Livestream toegevoegd