Uitslag FC Utrecht - Willem II

FC Utrecht heeft de thuiswedstrijd tegen Willem II met 3-2 gewonnen. De Tilburgers blijven zo in de degradatiezorgen.

Utrecht opende na vier minuten al de score via Sander van de Streek, die op aangeven van Django Warmerdam raak schoot. Vlak voor de rust kwam FC Utrecht op 2-0 en kreeg daarbij de hulp van Sven van Beek. De Willem II-verdediger kopte raak achter zijn eigen doelman en heeft nu het record in handen van de meeste eigen doelpunten in de eredivisie. Het was zijn achtste eigen doelpunt.

Na rust kwam Willem II meer in het spel voor en binnen het kwartier maakte de Tilburgers de aansluitingstreffer via via een rake kopbal van Sebastian Holmén. Niet veel later was het verschil weer twee nadat Gyrano Kerk de 3-1 maakte. Toch bleef het spannend in Utrecht. Eerst miste Che Nunnely een goede mogelijkheid, maar tien minuten voor tijd mocht Willem II hopen op één punt nadat Kwasi Wriedt van dichtbij de 3-2 maakte. Willem II ging in de resterende tijd nog op zoek naar de gelijkmaker, alleen viel de treffer niet meer, waardoor de degradatiezorgen voor de Tilburgers aanwezig blijven.

FC Utrecht

3 - 2

Willem II

4' v.d.Streek
 45+4' v.Beek (eigen doelpunt)