FOK! Wat een weer: opklaringen, maar fris

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Gegroet!

Het was een frisse dag gisteren . De zons scheen wel geregeld, maar het voelde met een frisse westenwind niet erg aangenaam aan. Ook bleef het niet overal droog. Onder invloed van een zeer kleverig lagedrukgebiedje boven de Duitse Bocht ontstonden er toch nog enkele buien in het noorden en oosten. Het waren geen echte zware buien, maar het waren er wel meer dan dat ik gisteren gedacht had. Een enkele bui had wat hagel bij zich. Onweer is niet boven ons land gesignaleerd. Dat zat meer boven het noorden van Duitsland nabij het lagedrukgebiedje. Daar waren de buien dan ook een stuk zwaarder dan in ons land.

Uitermate nat was het in het oosten van Frankrijk, Zwitserland en noord- en midden Italie. Daar kwam de regen met bakken uit de lucht en deze storing trekt vandaag richting Polen.

Bij ons lossen de buitjes nu op en dan wordt het overal droog. In gebieden met brede opklaringen kan het nog afkoelen tot rond het vriespunt. Mocht het wat bewolkter zijn of woon je vlakbij de kust dan liggen de minima rond 3 graden.

Vandaag hebben we eigenlijk hetzelfde weer als vandaag. Er zijn perioden met zon en in verreweg het grootste gedeelte van het land blijft het droog. Toch kan er in het noordoosten nog steeds een buitje vallen. Ondertussen nadert er een rug van hogedruk en dat betekent dat het ook in het noordoosten dan droog moet worden. Door de aanwakkerende wind ligt het kwik weer op een bedroevend laag niveau: 8 tot 12 graden. Er staat dus een kille noordwestenwind en die is matig tot vrij krachtig. 

Ik zei het al, de komende week krijgen we de natte en winderige variant van het koude weer. Maandag schijnt eerst de zon nog, maar tegen de avond gaat het regenen. Met name dinsdag is dan behalve regen er mogelijk ook een stormachtige zuidwestenwind aan de kust.

We gaan het zien!

Fijne zondag!  

Een prachtige bloem in het veld (Foto: FOK!)
Een prachtige bloem tussen de tulpen. (Foto: FOK!)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.