Soler pakt ritzege en leiderstrui na regenachtige dag in RomandiŽ

Marc Soler heeft de derde etappe in de Ronde van Romandië op z'n naam geschreven. De Spanjaard van Movistar reed op de natte wegen weg uit het peloton en kwam solo aan. Naast de ritzege nam de 27-jarige Catalaan de leiderstrui over van Rohan Dennis, die ten val kwam.

Met zaterdag een zware bergrit en zondag de afsluitende tijdrit, kregen de sprinters vrijdag hun laatste kans in de Ronde van Romandië. Dan moesten de sprinters in de finale wel een pittig heuveltje overleven. Bovendien was het de hele dag slecht weer.

Al vroeg reed er een groep van zeven renners weg, met daarbij de twee Zwitsers Stefan Küng en Stefan Bissegger. Ook Kobe Goosens was mee in de kopgroep en de Belg hield het langst vol nadat Küng op het kletsnatte asfalt ten val kwam. Op de laatste helling van de dag was het avontuur over voor de Jong Belg van Lotto Soudal. Op de laatste helling kregen we verschillende versnellingen van onder meer Sepp Kuss en Michael Woods, maar alleen de aanval van Marc Soler was succesvol.

De 27-jarige Catalaan kreeg Hij kreeg Ion Izagirre achter zich aan, alleen kon de Bask van Astana nooit de aansluiting vinden met Soler. Op het natte wegen rondom Estavayer gaf de renner van Movistar en zag het peloton pas na de finish terug. Hij won met 22 seconden voorsprong en nam daarmee ook de leiderstrui over van Rohan Dennis, die in de finale ten val was gekomen.